Al enkele maanden gaan we met z’n allen voor #savethesummer. Maar, door de coronapandemie vallen heel wat buitenlandse reisplannen in het water. We hebben daarom dé perfecte oplossing: staycation in eigen land. Wat doe je nu tijdens zo’n staycation? Wij geven 4 plaatsen waardoor je een instant vakantiegevoel hebt  

Met de vespa door Haspengouw 

Cruisen op je vespa of fiets over de golvende wegen met zicht op de grootste fruitstreek van West-Europa? Haspengouw ligt in het zuiden van Limburg en is vooral gekend omwille van het fruit en de prachtige bloesems. De landschappen wisselen af met kerkdorpjes en prachtige kastelen. De vele kleine wegen door de velden en fruitplantages geven deze streek extra charme. Bovendien kan je in alle rust zonder veel verkeer rondtoeren!  

Haspengouw, Limburg, natuur, bloesems, wandelen, hoeve Roosbeek, genieten, charme hotel, gastronomie          Haspengouw, Limburg, natuur, bloesems, wandelen, hoeve Roosbeek, genieten, charme hotel, gastronomie, vespa

Doorkijkkerkje van Borgloon 

Borgloon wordt ook wel ‘de verborgen parel van Limburg’ genoemd. Zo heb jeReading between the Lines oftewel het doorkijkkerkje. Deze blikvanger bevindt zich in het Haspengouwse heuvelland ten zuiden van Borgloon. Het kerkje is gemaakt uit honderden lagen staal, zodat het landschap rondom zichtbaar blijft. 

doorkijkkerkje, borgloon, Haspengouw, Limburg, natuur, bloesems, wandelen, hoeve Roosbeek, genieten, charme hotel, gastronomie

Brouwerij Wilderen 

Ben je fan van bier of mag het zelfs nog iets straffer zijn? Dan ben je aan het juiste adres bij Brouwerij Wilderen. Deze authentieke brouwerij, die ook gewaardeerd wordt als monument, is te bezichtigen in het Truiense streekdorpje Wilderen. Je kan er bovendien elke zaterdag, zondag en feestdagen een rondleiding volgen. Een échte aanrader voor de bierliefhebbers 

Haspengouw, Limburg, natuur, bloesems, wandelen, hoeve Roosbeek, genieten, charme hotel, gastronomie; brouwerij wilderen

Charme hotel Hoeve Roosbeek  

Brengen die zomerse temperaturen je ook in de stemming voor een gastronomisch diner? Onze gerechten zijn voornamelijk gemaakt op basis van streekproducten uit de buurt. Als afsluiter kun je zalig logeren in onze luxueuze kamers en sfeervol relaxen in de privé sauna. 

hoeve Roosbeek, charme hotel, bed and breakfast, Zepperen, Haspengouw, bloesems, logeren, gastronomie          hoeve Roosbeek, charme hotel, bed and breakfast, Zepperen, Haspengouw, bloesems, logeren, gastronomie

Kan jij ook al niet wachten? 

De romantische kastelen, de bloeiende bomen, de grootste fruitstreek van West-Europa en de mooie velden typeren het Haspengouwse landschap. Een prachtig vakantie alternatief in eigen land is zeker de moeite waard, enjoy