DE MUST SEES IN HASPENGOUW

Een uitje in eigen land kan verrassend leuk zijn. En dan vooral in het mooie, idyllische Haspengouw. Deze regio heeft namelijk voor ieder wat wils. Van een museum bezoeken tot genieten van de prachtige natuur en landschappen. Een mooie plek voor een leuke dag of heerlijk weekendje weg. Ja hoor, wij zijn alvast verliefd op deze streek. 

Benieuwd naar de mooiste bezienswaardigheden van Haspengouw? Lees snel verder, wij vertellen het je graag! 

Genieten in hartje Haspengouw

Sint-Truiden ligt in het hartje van Haspengouw, de grootste fruitstreek van West-Europa. Een stad met talloze historische monumenten. Maar, Sint-Truiden staat ook bekend om zijn verrassende, rustgevende en prachtige natuur. Je fiets/wandelt letterlijk tussen het fruit! 

Wist je dat er in Sint-Truiden ook twee brouwerijen zijn gelegen? In Wilderen produceren ze zelfs whisky! Ook in brouwerij Kerkom kun je genieten van heerlijk bier! Een perfecte aanrader om je wandelroute en weekend mee af te sluiten. 

Bezoek de Romeinen in het Gallo-Romeins museum

Ben jij een grote fan van de Romeinen? Of gewoon nieuwsgierig naar hun levensstijl? Bezoek dan zéker het Gallo-Romeins museum en ontdek het verhaal van de mens, laat je inspireren over het verre verleden en geniet samen met heel gezin. Kortom: het museum is een plek waar je uren door kunt brengen!   

Ontdek de mysteries van Alden Biesen

Een bezoekje aan de stad Bilzen is zeker een must. Maak kennis met haar boeiende geschiedenis en ontdek het populaire kasteel Alden Biesen. ‘Bilzen Mysteries’ is een echte belevenis voor kasteelfans, waar je als speurder een fictieve misdaad probeert op te lossen. Spannend!   

Laat je charmeren door het beroemde doorkijkkerkje

Borgloon wordt niet voor niets de parel van Haspengouw genoemd. In het bijzondere en aangename Haspengouwse landschap kun je het hele jaar door genieten van de prachtige omgeving 

Naast de natuur, kun je ook heel wat historische bezienswaardigheden bezoeken. Zoals de middeleeuwse stadsmuur of de het zeventiende-eeuwse stadhuis. Maar, de bekendste plek van Borgloon is het beroemde doorkijkkerkje.   

Maak er een onvergetelijk Hoeve Roosbeek-moment van!

Ben jij overtuigd om een bezoekje te brengen aan het mooie Haspengouw? Wij kijken er alvast naar uit om jou te ontvangen in onze hoeve en er samen met jou een onvergetelijk weekend van te maken.